Természetes alapanyok

kémiai szerek helyett

A boltokban, drogériákban kapható kozmetikumok nagyrészt tele vannak felesleges adalékanyagokkal, kémiai összetevőkkel, melyeknek használata nem lenne indokolt: nem járulnak hozzá ugyanis az ígért hatáshoz, csupán az állagán, vagy az eltarthatóságán javítanak. Képzéseimen csak olyan alapanyagokkal dolgozunk, melyet a hivatalos minősítő intézetek natúrkozmetikai alapanyagként elfogadnak.

Mi a probléma a bolti kencékkel?

Az elmúlt években egyre nagyobb teret hódít a természetesség a test- és arcápolás területén is. Éppen ezért a kozmetikumokat gyártó cégeknek is nyitniuk kellett ebbe az irányba: egyre több naturális összetevőkből álló, természetes és környezettudatos alternatívákat kínálnak. Jól követi a trendeket a termékek csomagolása is: a korábbi tisztaságot, minőséget sugárzó kencéket felváltották a zöld, növényekkel díszített termék designok.

Sajnos azonban az összetevők listáján még mindig is megtalálhatók azok az alapanyagok, amelyekre nem feltétlenül lenne szükség, és mégis rossz hatással vannak a bőrünkre. Továbbra is tartalmaznak parfümöt a jobb illatokért, adalékanyagokat, melyektől krémesebb, habosabb állagot kapunk, ezáltal pedig vonzóbbá válnak a vásárlók számára, és a lelkiismeretük is megnyugszik, hiszen legjobb tudomásuk szerint természetes és környezettudatos termékeket vesznek.

Miért jársz jobban

ha magadnak készíted?

Tudod, hogy
mi kerül bele

Csak azt rakod bele, amit jónak látsz: nincsenek felesleges illatanyagok, térfogat növelő szerek, habzást elősegítő adalékok. 100%-ban ismerni fogod az összetevőket és te magad dönthetsz azok használatáról.

Költséghatékonyabban tudod előállítani

Bár minimális befektetést igényel, hosszútávon sokszorosan megtérül, ha magadnak és a családodnak te készíted a kozmetikumokat. A hozzávalókat nagyobb mennyiségben, többszöri használatra is megvásárolhatod.

Problémára fókuszáltan készítheted

Zsíros vagy éppen száraz az arcbőröd? Pattanásokkal vagy mitesszerekkel küzdesz? Minden problémára létre tudod hozni a megoldást akár azonnal, a kozmetikumaid pedig garantáltan nem fognak több gondot okozni.

el is ajándékozhatod másoknak

Meglepheted szeretteidet, családtagjaidat, barátaidat is általad készített kozmetikumokkal. Nagyszerű ajándék lehet bárkinek, és mindeközben az egészségükre és a környezetre is vigyázol.

Érdekel, hogy mely anyagokat

érdemes kerülni?

Töltsd le ingyenesen a káros vagy kerülendő alapanyagokat tartalmazó listámat, és ellenőrizd, hogy te megfelelő kozmetikumokat használsz-e.

Szeretnél többet tudni

a témáról?

Olvasd el hasznos bejegyzéseimet, vagy végezd el képzéseimet, melyek segítsévégel te magad is képes leszel elkészíteni kozmetikumaidat.